Şanlıurfa rekabeti sosyal medyada;

Şanlıurfa rekabeti sosyal medyada

Artık sona yaklaşılan 31 Mart’taki yerel seçimler uzun süredir ülke gündeminde. Seçim gündeminde en çok yer bulan konulardan biri ise, adaylar. Bu seçimde de adayların hem kendini tanıttığı hem de seçmenler tarafından yorumlandığı mecra sosyal medya oldu. Şanlıurfa’daki rekabet sosyal medyada da çok konuşuldu. Zeynel Abidin Beyazgül ve Kasım Gülpınar en fazla yorum alan isimlerden oldu....

Medya Takip Merkezi’nin profesyonel sosyal medya dinleme platformu DigiLUP verilerine göre, sosyal medyada son 1 ayda en fazla konuşulan konular arasında yerel seçim var. Yerel seçim ile ilgili yapılan 10 milyonlarca paylaşımda özellikle Büyükşehir Belediye Başkan Adayları’na dair gelişmeler ve yorumlar öne çıkıyor.

DigiLUP platformunda yapılan incelemede, adayların; X’te (Twitter) “isim”, “mention” ve “hashtagleri” taranarak, son 1 ayda sosyal medyaya yansıyan ileti sayıları tespit edildi.

Ulaşılan verilere göre bazı illerin öne çıktığı görüldü. Yerel seçim gündeminde; İstanbul, Ankara, İzmir’in yanı sıra, Şanlıurfa, Hatay, Adana da büyükşehir belediye başkan adayları ile en fazla konuşulan iller oldu.


EN FAZLA YORUMLANAN ADAY KİM?

Yerel seçim süreci başladığından beri, sosyal medya kullanıcıları en fazla, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olan Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu’ndan bahsetti.

Son 1 aylık sosyal medya sonuçlarında, AK Parti adayı Murat Kurum’a 5 milyon 800 bin postta yer verilirken, CHP adayı Ekrem İmamoğlu’na 3 milyon 600 bin postta yer verildi. Önceki aya göre iki adayın sosyal medyadaki yansıma farklarının azaldığı görüldü.

Ankara Büyükşehir Belediyesi adayları sosyal medyada oldukça yorumlandı. Mevcut başkan Mansur Yavaş ve AK Parti adayı Turgut Altınok son 1 ayda en fazla yorumlanan iki aday oldu. Turgut Altınok, geçtiğimiz ay olduğu gibi, sosyal medyada en fazla yansımaya ulaşan Ankara adayı oldu.


ŞANLIURFA REKABETİ SOSYAL MEDYADA

Yerel seçim süreciyle ilgili sosyal medya yorumlarında öne çıkan bir diğer il Şanlıurfa oldu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi için aday olan siyasetçiler de sosyal medyada çok konuşuldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayları için yapılan toplam 443 bin 632 iletinin, 246 bin 500 adedinde Zeynel Abidin Beyazgül, 197 bin 100 adedinde Mehmet Kasım Gülpınar yorumlandı.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum