Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Canbeyli;

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Canbeyli

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekilliği seçimlerinde, AK Parti adayı Cihan Canbeyli rakiplerini geride bırakarak seçimi kazandı....

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Meclis Başkan Vekilliği için düzenlenen seçimlerde, AK Parti adayı Cihan Canbeyli, YRP adayı Sait Ağan ve DEM adayı Özlem Eylem Yazar arasında geçti.

86 üyeden oluşan mecliste en fazla üye sayısına sahip olan DEM Partisi, aday olarak Özlem Eylem Yazar'ı gösterdi. AK Parti adına Cihan Canbeyli ve Yeniden Refah Partisi adına da Sait Ağan aday oldu.

Kapalı olarak yapılan oylamada Cihan Canbeyli ve Özlem Eylem Yazar isimlerinin yanlış yazılması ve bir pusulada 2 isim yazılması üzerine 3 pusula iptal edildi. Kalan oyların sonucunda Cihan Canbeyli 27, Sait Ağan 28, Özlem Eylem Yazar 28 oy aldı.  

 

SEÇİM TEKRARLANACAK

Meclis başkanı Mehmet Kasım Gülpınar ve divan heyeti, yaşanan bu durumu meclisin oylarına sunarak seçimin tekrarlanmasını önerdi. 

Oy çokluğu ile seçimin tekrarlanmasına karar verildi ve yeni bir oylama yapılacak.

 

CANBEYLİ BAŞKAN OLDU
Yeniden yapılan oylama da sonuçlandı.

AK Parti'nin adayı Cihan Canbeyli 29 oy alarak Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili seçildi. Özlem Eylem Yazar 27, Sait Ağan ise 26 oy aldı.

Toplantıda ikinci meclis başkan vekili seçimi yapılıyor. 

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum