Birecik’te kelaynaklar için brandalı koruma;

Birecik’te kelaynaklar için brandalı koruma

Birecik’te üretim istasyonunda, nesli tükenme tehlikesi altında olduğundan koruma altında bulunan kelaynakların yavruları yumurtadan çıktı. Kelaynak yavrularının yuvadan düşüp ölmemesi için yuva altlarına branda çekildi....

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde bulunan üretim istasyonunda, nesli tükenme tehlikesi altında olan kelaynakların yavruları, koruma altında bulunan alanlarda yumurtadan çıktı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, 47 yıl önce başlatılan kelaynak üretim programı, aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Kelaynakların üremeleri için brandalı önlem alan Doğa Koruma Şanlıurfa Şube Müdürlüğüne bağlı Birecik Şefliği açıklamasında "2024 yılına ait Kelaynak yavrularımızın güvenli bir şekilde büyüyebilmesi için yuva altına branda çektik. Gelecek nesillere miras bırakacağımız Kelaynaklar emin ellerde.” Açıklaması yapıldı.

Bu arada üreme döneminin başladığı şubat ayının sonlarına doğru Fırat Nehri kıyısındaki doğal yaşam alanlarına salınan kelaynaklar, göç mevsimi geldiğinde temmuz ayında tekrar kafeslere alınıyor. 

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum