Şanlıurfa’da Gazze’ye destek yürüyüşü;

Şanlıurfa’da Gazze’ye destek yürüyüşü

İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Şubesi öncülüğünde gerçekleştirilen 'Gazze'yi Unutma' yürüyüşüne yüzlerce Şanlıurfalı katılırken, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları kınandı. Yürüyüşte İsrail aleyhine sloganlar atıldı....

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Şubesi öncülüğünde yüzlerce Şanlıurfalının katıldığı "Gazze'yi Unutma" yürüyüşü Nevali Oteli'nin arkasında bulunan toplama merkezinde başlayarak Rabia Meydanı’nda son buldu.

İHH İnsani Yardım Vakfı Şube Başkanı Behçet Atila, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 Filistin'i özgür oluncaya kadar unutmayacağız. Yaklaşık 7 aydır tüm insanlığın gözü önünde acımasızca bir soykırım yaşanıyor. Sözde medeni dünyanın desteği ve himayesiyle bebek, çocuk, kadın, yaşlı ayırımı yapılmadan Gazze'de dünya tarihinin en kanlı, acımasız katliamı yapılıyor. Yüzyıldan beri akla hayale gelebilecek her türlü mezalime maruz kalmış mazlum Filistin halkının yaşadığı acılar, katliamlar, sürgünler insanlık tarihinin en karanlık sayfalarını oluşturuyor. Aylardır soykırımın yaşandığı Gazze'de, insanlık düşmanı katil İsrail, azgın Batılı, Doğulu sömürgeci, kapitalist güç odaklarının desteğiyle dünyanın gözleri önünde 2,5 milyona yakın insanın yaşadığı Gazze'yi binlerce ton bombayla yerle bir etti.”

Başkan Atila, Filistinliler için toplanan yardımların da önümüzdeki günlerde yola çıkacağını sözlerine ekledi.

BİHA 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum