Başkan Kuş başarısının sırrını açıkladı!;

Başkan Kuş başarısının sırrını açıkladı!

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, tekrar seçilmesinin ardından yaptığı basın toplantısında belediyenin son beş yıldaki projelerini ve gelecek planlarını açıkladı. Kuş, belediyenin personel sayısının artışına ve borç durumuna değinerek, özellikle yeşil alan ve konut projelerine odaklanacaklarını belirtti. Başkan Kuş ayrıca, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalışacaklarını ve hizmet odaklı bir yaklaşım benimseyeceklerini ifade etti....

2024 yılı Mahalli İdareler Seçimleri’nde AK Parti’den tekrardan Eyyübiye Belediye Başkanı seçilen Mehmet Kuş, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Eyyübiye Millet Bahçesi’nde düzenlenen  programa Kuş’un yanı sıra AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal, belediye başkan yardımcıları, yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.

Kuş, beş yıllık görev süresi boyunca Eyyübiye ilçesinde hayata geçireceği projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Kuş ayrıca, 2019’da 999 olan belediye personel sayısının 5 yıl içinde bin 240’a yükseldiğini söyledi.

Kuş, belediyenin borcunu da açıkladı.

Mehmet Kuş, 2019 yılında 133 milyon 573 bin 51 TL olan belediyenin borcunun 649 milyon 78 bin 832 TL olduğunu söyledi. Kuş, borç miktarında 6 Şubat depremleri ile geçen yıl marttaki sel felaketinde yapılan toplam 203 milyon 550 bin TL harcamanın da dahil olduğunu kaydetti. 

KUŞ: CEZAEVİNİN YÜZDE 80’İ YEŞİL ALAN OLACAK

Eyyübiye ilçesindeki yeşil alan eksikliğine dikkat çeken Kuş, önemli bir adım olarak E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nin tahsisini alarak büyük bir başarı elde ettiklerini belirtti. Cezaevi alanının büyük bir bölümünü yeşil alan yapacaklarını ve gençlik merkezi için de ayrı bir kısım ayıracaklarını ifade eden Kuş şöyle konuştu:

“Eyyübiye’de vatandaşların gidip vakit geçirecekleri yeşil alanları yok. Ha keza çocukalrın zaman geçirecekleri alanları yok. anlıurfa E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi’nin tahsisini almak Eyyübiye için büyük başarı. Cezaevi tahsisi tam bittikten sonra. Yüzde 80’ini yeşil alan yapacağız. Kalan kısmında da gençlerimiz için ciddi projelerimiz var. Gençlik merkezi için de bir kısmını ayıracağız. Orası inşallah nefes alacak. Bir süre müze olarak kullanılmasını da düşünüyoruz. İnşallah onu da müzakere edeceğiz.”

“367 KONUT 35 İŞ YERİNİ YAPIMI TAMAMLANDI”

Kuş'un vurguladığı bir diğer önemli proje, Eyyübiye'nin gecekondu sorununu çözmeye yönelik olarak gerçekleştirilen konut ve iş yeri projeleri oldu. TOKİ işbirliği ile yapılan 367 konut ve 35 iş yerinin tamamlanmasıyla ilgili olarak Kuş,  “Eyyübiye’nin yüzde 87’si gecekondu. Bu Eyyübiye’nin talihi olamaz bu makus talihi yenmemiz lazım dedik. Göreve geldiğimiz ilk gün itibarıyla Güney Eyyübiye için bir hayalimiz vardı. 2019’da göreve geldik TOKİ ile işbirliği içerisinde 367 konut 35 iş yerini yapımı tamamlandı. Çevre ve Şehircilik tarafından hak sahiplerine teslim edildi. Güney bölümünde gece konduya müsaade etmedik.” dedi.

“PAYKENT’TEN 750 MİLYON GELİR BEKLİYORUZ”

Payketn konut projesiyle ilgili olarak Kuş, buradan belediyenin önemli bir gelir elde edeceğini ve Eyyübiye'ye mali anlamda büyük bir destek sağlanacağını dile getirdi.

“Eyyübiye’ye Şanlıurfa’nın en güzel sitesini kazandırmış olacağız.” diyen Kuş konuşmasını şöyle sürdürdü:

“100 dönümlük bir aramiz vardı. Buraya 3 milyon değer biçildi. Biz olmaz dedik, kendimiz bir arayış içine girdik. Sonucunda  bin konut için kurumsal firmaya sahip bir arkadaşı getirip ikna ettik. Şu anda bin konutluk alanda ilk etabın temeli atıldı. Hızlı bir şekilde ilk etabımız yükseliyor. Yaklaşık yüzde 24 ortağız buraya, yan şirketimiz yüzde 24 ortak buraya. Biz burayı önceki dönem için satmış olsak 3 milyon 5 milyon maksimum bulacağız fiyat 15 milyondu. Ortalama Eyyübiye belediyesine kalacak 222 konut bunun yanı sıra 30 ticari alan. Arkadaşlarımıza hesaplayın dedik. Fiyatları da dipten hesaplayın dedik. Şu anda Eyyübiye Belediyesine buradan minimum 750 milyon TL bir gelir bekliyoruz. Eyyübiye’ye mali anlamda bir nefes de aldıracağız. 2 yıl içerisinde burayı bitirmeyi hedefliyoruz. Amaç para kazanmak değil Eyyübiye’yi dönüştümekti. Eyyübiye’ye Şanlıurfa’nın en güzel sitesini kazandırmış olacağız. Sismik izalatör konusunda firmamızı ikna ettik, Paykent ile temelleri attık. 2 etabın temelleri önümüzdeki aylarda atacağız. “

“KEYFE KEDER BELEDİYEYE PERSONEL ALINMADI”

Toplantıda Kuş, belediyenin personel politikası hakkında da bilgi verdi. Belediyenin personel sayısının artmasının projelerin hayata geçirilmesi ve hizmetlerin sunulması için gereklilikten kaynaklandığını belirtti ve "Keyfe keder belediyeye personel alınmadı" dedi.

“Biz 2019’dan bugüne 241 personel aldık” diyen Başkan Kuş sözlerine şunları ekledi:

“2019’da belediyenin 999 personeli vardı. Biz 2019’dan bugüne 241 personel aldık. Belediyenin bugün itibariyle personel sayısı 1240. Personelin 100’ünü millet bahçesine aldık. Açmış olduğumuz gençlik merkezleri, otaklar ve eğitim merkezleri için personel alma durumu hasıl oldu. 38 parkımızın açılışını gerçekleştirdik,  38 park içinde personel alındı. Seçimlerden önce şöyle bir algı oluşturulmaya çalışıldı, sanki biz seçimlerden hemen önce yüzlerce persone aldığmız iddia edildi. Bunlar onlara göre iddia bize göre iftira. Seçimden 6-7 ay önce Eyyübiye Belediyesine personel almadık. Proje yapacağız personel almak ihtiyaç olacak, yine alacağız. Keyfe keder belediyeye personel alınmadı.”

 “BELEDİYE’NİN BORCU 649 MİLYON 78 BİN 832 TL”

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, belediyenin borcunun 2019'da 133 milyon 573 bin 51 TL iken, şu an 649 milyon 78 bin 832 TL olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Deprem, sel gibi felaketler Allah bir daha yaşatmasın. Sadece bizim selden kaynaklı öngöremediğimiz 200 milyon TL giderimiz oldu. Eyyübiye dağeteğine kurulduğu için sel suları bütün mahallelerimizi, parklarımızı darma duman etti, parke taşlarımızı kaldırdı. Mağduriyetimizi AFAD ve Cumhurbaşkanlığına bildirdik, mağduriyetimiz inşallah kısa süre sonra giderilecek. Afet yaşamamış olsaydık, firmalara borcumuz olmaycaktı. Belediye şirketlerimize olan borcumuz var. Sismik izalatörlü projeden bahsettik az önce oranın yollarını açmak zorunda kaldık Eyyübiye Belediyesi olarak. Ciddi bir gideri oldu, bizler için. Yine banka borçları malumunuz, SGK borçları… Bir de personel kıdem tazminatı demişiz yaklaşık 28 milyon bu bizim güncel borcumuz değil aslında.”

“BORCUMUZUN 2,5-3 MİLYAR OLDUĞU İDDİA EDİLDİ”

Kuş, bazı kişilerin belediyenin borcunun, bırakılan borcun 15 katı olduğunu iddia ettiğini ancak bunun gerçeği yansıtmadığını anımsatarak, “Çıkıp televizyon ekranlarından hepimizin yüzüne baka baka Eyyübiye Belediyesi’nin borcu bizim bıraktığımız borcun 15 katı dediler. O da 2,5-3 milyar yapıyor. Biz dedik, arkadaşlarımızın kalbini kırmayalım, polemiğe girmeyelim bu seçim arefesinde tabiri caizse birbirimizle sürtüşmeyelim. Göreve geldiğimizde asgari ücret 2 bin TL’ydi, şimdi 17 bin TL. Aslında bizi borcumuzun 1,5-2 milyar olması gerekiyordu. Bu artışa ve kazandırdığımız projelere baktığımız zaman. Allah’a çok şükür hem görevimzii yaptık hem de ciddi tasarruflar sağladık. Borcumuz 649 milyon, şirketimize kazandırmığımız konut ve ticari alanlar 750 milyon TL. Bu konutlar bittiği zaman borcu sıfırlıyoruz ve kasaya para kalıyor. “ dedi.

ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİYLE TABİKİ UYUMLU ÇALIŞACAĞIZ

Son olarak, Kuş, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu bir şekilde çalışacaklarını ve hizmetlerin devamı için işbirliği içinde olacaklarını ifade etti. Ayrıca, belediye başkanlığı seçimlerinin ardından siyasi rozetlerin bir kenara bırakılacağını ve hizmet etme odaklı bir yaklaşımın devam edeceğini belirterek, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesiyle tabiki uyumlu çalışacağız. Buradaki asıl temel hedef Şanlıurfa’daki vatandaşlarımıza hizmet etmek. Olayın özünde Eyyübiye’deki kardeşlerimize hizmet etmek. Kasım beyle biz uzun süre beraber çalıştık. Bizi tanırlar, bizlerde kendisini tanırız. Eyyübiye için pozitif adımlar atılacaksa Kasım beyin de destekleyeceğini düşünüyoruz. Aramızda problemin olacağını düşünmüyorum. Artık belediye başkanı seçildikten sonra rozetleri atacağız. Bu rozetleri atma yanlış anlaşılmasın. Biz AK Partiliyiz, ben Erdoğancı’yım onu diyim. Biz kendisine ihanet etmeyiz. Biz bize oy veren ve vermeyen herkesin hizmetkarı olacağız.”

 

 

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum