Başkan Canpolat Geleceğin Mimarları, Mühendisleri Haliliye'den Çıkacaktır;

Başkan Canpolat Geleceğin Mimarları, Mühendisleri Haliliye'den Çıkacaktır

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, liselerarası düzenlenen “Tarihe Yolculuk” konulu bilgi yarışmasının finaline katıldı. Eğitime önem verdiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, “Geleceğin mimarları, mühendisleri, bilim adamları Şanlıurfa’dan ve Haliliye’den çıkacaktır inancıyla hareket ediyoruz” dedi....


Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Haliliye Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Liseler Arası Bilgi Yarışmasında final heyecanı yaşandı.

Haliliye ilçe sınırları içerisindeki 39 okulun kıyasıya mücadele ettiği “Tarihe Yolculuk” konulu Liseler Arası Bilgi Yarışmasında finale kalan 3 okul yarıştı. Haliliye Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapılan finalin ardından soruları başarılı bir şekilde yanıtlayan ve rakiplerinden fazla puan alan Şanlıurfa Sosyal Bilimler Lisesi, yarışmanın birincisi oldu. Bilgi yarışmasının kazananı olan Şanlıurfa Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerine bilgisayar, ikinci olan ÇEAŞ Anadolu Lisesi öğrencilerine bisiklet, üçüncü olan TOBB Fen Lisesi öğrencilerine ise tablet hediye edildi.

Yarışmanın ardından başarılı bir şekilde yarışan öğrencileri tebrik eden Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, “Geleceğin mimarları, mühendisleri, bilim adamları Şanlıurfa’dan ve Haliliye’den çıkacaktır” inancıyla hareket ettiklerini ifade etti.

Başkan Mehmet Canpolat, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Şanlıurfa Valimiz, ilk geldiği günden itibaren benim olmazsa olmazım eğitim dedi. Bizler de aynı yolda, aynı izde eğitime yönelik çalışmalar yaparak, Kaymakamlık ve Milli Eğitim ile birlikte eğitime, gençliğe, geleceğe yönelik birçok projeye imza attık. Eminim ki, bundan sonraki süreçte de yine her zaman olduğu gibi Şanlıurfa Valiliği himayelerinde çok güzel projelere imza atıp, genliğimizi geleceğe hazırlayacağız. Öğrencilerimizin hepsi bizim için birinci. Gönlümüzde birincisiniz. Ama nicelik anlamında sayısal bir değişiklik oluyor. Hepiniz çok başarılısınız. Ben, Haliliye’de hizmete şu şiarla çıktım. En büyük ilçeyiz, geleceğin mimarları, mühendisleri, bilim adamları Şanlıurfa’dan ve Haliliye’den çıkacaktır inancıyla hareket ettiğimi ifade eder, saygılarımı sunarım.”

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ise, “Urfa’mızın, ülkemizin değişim ve dönüşümünün merkezi eğitim diyoruz. Hele Urfa’ysa daha da önemsememiz lazım. Bugünü inşa eden geçmişimizdir, yarını inşa edecek de bugünümüzdür. Geçmişi bilmeden, yarını, bugünü idrak etmek mümkün değildir. Dolayısıyla geçmişimizi evlatlarımıza, çocuklarımıza öğretmemiz bizim boynumuzun borcu. Hepinizi tebrik ediyorum, gözlerinizden öpüyorum. İnşallah Urfa’mız genelinde yarışmalar yaparak çocuklarımıza unutulmayacak anlar birlikte yaşatacağız. Ödülleri takdim eden ve eğitimi gerçekten yerel yönetimlerimize, Belediye Başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum. Bu çok değerli, hizmet sadece bina yapmak, yol yapmak, köprü yapmak değil. İnsanları geleceğe hazırlamak da hizmetlerin en güzelidir. Bu yaptığınız hizmette bunun en güzel hizmetlerinden biridir. Teşekkür ediyorum, hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Haliliye Kaymakamı Serap Özmen Çetin de, “Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi, okullarımızı, hocalarımızı tebrik ediyorum. Bütün bilim dalları insanlık için çok önemlidir. Biz, bütün dallar arasında tarihi seçerek bir yarışma düzenledik. Tarih, diğer bilim dalları arasında müstesna bir yere sahiptir. Geçmişini bilmeyen, geleceğine yön veremez şiarıyla hareket ederek, öğrencilerin tarihlerini geliştirmelerini istedik. Başta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize, Sayın Valimiz Salih Ayhan’a, Belediye Başkanımız Mehmet Canpolat’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Öte yandan bilgi yarışması finaline; Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Haliliye Kaymakamı Serap Özmen Çetin, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, finale kalan okul müdürleri, öğretmenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum