Okullarda çocuklara 1 öğün ücretsiz sağlıklı yemek verin çağrısı;

Okullarda çocuklara 1 öğün ücretsiz sağlıklı yemek verin çağrısı

EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, yeni eğitim öğretim yılının başlangıcında iktidara, "tüm devlet okullarında, ayrımsız tüm öğrencilere 1 öğün ücretsiz sağlıklı yemek sağlayın" çağrısında bulundu....

Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, bugün başlayan 2023-2024 eğitim öğretim yılına ilişkin TBMM’de açıklama yaptı.

Öğrenciler için günde bir öğünün devlet tarafından ücretsiz verilmesi gerektiğini söyleyen Karaca, çocukların sağlıklı beslenebilmesi için gerekli gıdaların aylık 5 bin TL olduğunu kaydetti.

Karaca, “Çocukların dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için MEB’in de öğün öğün gerekli olduğunu söylediği gıdalar, bir çocuk için aylık yaklaşık 5 bin liralık bir harcamaya tekabül ediyor. Yani bir asgari ücretin yaklaşık yarısının, sadece bir çocuğun sağlıklı beslenmesi için ayrılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“BİR ÖĞÜN ÜCRETSİZ, SAĞLIKLI YEMEK SAĞLAYIN”

Milletvekili Karaca, “Tüm devlet okullarında, ayrımsız tüm öğrencilere 1 öğün ücretsiz sağlıklı yemek sağlayın. Sokakta, okulda, hastanede, pastanede, çarşıda pazarda, Mecliste bu sesi duyacaksınız; okulda bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek haktır. Bunun için mücadeleyi büyüteceğiz” diye konuştu.

BİHA

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum