MEB ortak sınav tarihlerini açıkladı;

MEB ortak sınav tarihlerini açıkladı

MEB, ortaokul ve liselerde ortak sınav tarihlerini belirlediğini duyurdu. İşte ortaokul ve lise öğrencilerinin ortak sınav tarihleri......

Bu yıl ilk kez yapılacak olan ortaokul 6. sınıf öğrencilerinin Türkçe ve matematik dersleri ile lise 9. sınıf öğrencilerinin Türk dili ve edebiyat ve matematik derslerinin ortak sınav tarihleri belli oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ortaokul ve liselerde ilk kez uygulanacak olan ortak sınav tarihlerini yayınladı.

SINAVLAR ARALIK AYINDA

Bakanlık tarafından, ortaokul 6. Sınıf Türkçe ve matematik dersleri için ortan sınav ’26 Aralık 2023 Salı günü’, 9.Sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için ortak sınav tarihi ise ’27 Aralık 2023 Çarşamba günü’ olarak açıklandı.

Bakanlık tarafından hazırlanacak olan sorular, kısa sürede okullara teslim edilecek. Yapılacak sınav, il ölçme değerlendirme merkezlerince değerlendirilecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği ile okul öncesinden 12. sınıfa kadar okullarda ölçme değerlendirme uygulamalarına ilişkin yeni esaslar getirildi.

Buna göre ortaokul ve liselerde, "ülke genelinde", "il ve ilçe genelinde" ve "okul genelinde" olmak üzere 3 farklı ortak yazılı sınav yapılacağı açıklandı.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum