Vali Ayhan'dan kız öğrencilere pozitif ayrımcılık! Sıra kurada...;

Vali Ayhan'dan kız öğrencilere pozitif ayrımcılık! Sıra kurada...

"Siz yeter ki okuyun" diyerek eğitime desteğini bir müjde ile taçlandıran Salih Ayhan, lisans eğitimi alan 400 kız öğrenciye burs verileceğini duyurdu. Başvuru süreci tamamlanan burslar için yarın kura çekimi yapılacak....

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan'ın “Şanlıurfa’nın Evlatları Geleceğe Yetişiyor” sloganı ile başlattığı eğitime destek projesinde sıra kuraya geldi.

Hemen hemen her platformda eğitime olan önemini dile getiren Vali Ayhan, kentte okullaşma oranı erkek çocuklara göre daha düşük olan kız çocuklara pozitif ayrımcılık yaptı ve 11 Ekim'de anlamlı bir proje duyurdu. "Siz yeter ki okuyun, geleceğinizi güzelliklerle kurun; bizler sizin hep arkanızdayız" diyen Vali Ayhan, lisans eğitimi gören 250 kız öğrenciye 8 ay boyunca aylık 400 TL burs vereceğini söyledi. Burs için başvurular 15 Ekim-30 Ekim'de tamamlandı. 4 bin 942 öğrencinin başvuru yaptığı öğrenilen burs için yarın kura çekimi gerçekleşecek. 

Kura yarın saat 14.00'te yapılacak ve sonuçlar da urfaburs.com adresinden duyurulacak.

Öte yandan ilk etapta 250 öğrenciyi kapsayan projeden ilerleyen süreçlerde daha fazla öğrencinin faydalanacağı öğrenildi. 

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum