AK Parti’nin aday adayı sel felaketi için 10 yıl önce uyarmış;

AK Parti’nin aday adayı sel felaketi için 10 yıl önce uyarmış

Şanlıurfa’da AK Parti’den Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan inşaat mühendisi Enver Sedat Yahlizade, 2013 yılında katıldığı bir TV programında adeta 10 yıl sonrasını görerek bu yıl mart ayında yaşanan sel felaketinin nasıl oluşacağını bir bir anlattı....

Şanlıurfa’da AK Parti’den Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan inşaat mühendisi Enver Sedat Yahlizade, 2013 yılında katıldığı bir TV programında adeta 10 yıl sonrasını görerek bu yıl mart ayında yaşanan sel felaketinin nasıl oluşacağını bir bir anlattı.

Şanlıurfa’da bu yıl 14-15 Mart’ta etkili olan sağanak yağışın ardından dereler taşmış ve Urfa tarihinde görülmemiş bir sel felaketi yaşanmıştı.

Yaşanan felaketin ardından 17 vatandaş hayatını kaybetmiş birçok araba, ev ve işyeri hasra almıştı.

AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Enver Sedat Yahlizade, 10 yıl önce katıldığı bir TV programında adeta bu yıl yaşananları görerek sel felaketinin nedenlerini, nasıl oluşacağını ve çözümünü anlattı.

DOĞA İNTİKAMINI ALIR

Yahlizade, 2013 yılında katıldığı programda, doğanın dengeleriyle oynanması halinde intikam alacağını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Doğa intikamını alır değil mi? Biz nefes dediğimiz sanat yapılarının hesabını yaparız. Bunlar yapılırken taşkın hesabı yapılır. Geriye dönük 50 senelik 100 senelik meteoroloji ve su değerlerini alırız. Eğer ki yüz yılda bir sel baskını olacaksa, ben şehrimi koruma altına almam gerekiyor. Bu mühendislikte bir kuraldır bu, ona göre sanat yapısının boyutunu seçersiniz.

Şu anda Karakoyun deresi ve Abide Parkı’nın altında geçen bir dere var değil mi? Bu dere kapatılmış. Peki şiddetli bir yağmur yağdığı zaman o dağların hepsinin suyu gelip buradan geçecektir. Yetmediyse ne olacaktır. Su baskını sel olacaktır, nitekim bunu gördük. Almanya’da Tuna Nehri geçti ya mesela, Almanya’nın bir kısmını, İspanya’yı ve birçok ülkeyi etkiledi. Kısacası doğa acımasızdır, doğanın özellikle su güzergahıyla oynamayacaksın yoksa intikamını alır. Ben ondan dolayı diyorum bu doğal derelerin üzerinin açılması gerekiyor. Açmanın maliyeti de azdır.”

BİHA

Kaynak: biha

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum