Şanlıurfa’da kaç sinema salonu var?;

Şanlıurfa’da kaç sinema salonu var?

Türkiye'de sinema salonu sayısı ve sinema salonu bulunmayan iller belli oldu. Sadece 2 ilde sinema salonu bulunmazken, Şanlıurfa’da kaç sinema salonu var? Sinema salonu bulunmayan 2 il hangisi? Detaylar haberimizde…...

Box Office Türkiye, illere göre sinema salonu sayılarını derledi.

Türkiye'de 79 ilde toplamda 368 sinema yer alıyor. Bu 368 sinemada 2 bin 129 perde, toplamda 245 bin 791 koltuk bulunuyor.

Türkiye'de yer alan 368 sinemadan 79'u, yani yaklaşık yüzde 20'si İstanbul'da bulunuyor. İstanbul aynı zamanda 139 TL ortalamasıyla ülkenin en pahalı sinema biletine sahip ili konumunda. Sinema sayısının illere göre dağılımında Ankara 26, İzmir 24 sinemayla zirveyi en yakından takip ediyor. Antalya 16 sinemayla dördüncü, Bursa 14 sinemayla beşinci sırada yer alırken Malatya ve Hakkari illerinde sinema salonu bulunmuyor. 

Malatya'daki sinema salonları deprem nedeniyle açılmazken Hakkari'de açılan sinema salonları yıllar içinde kapandı.

ŞANLIURFA’DA KAÇ SİNEMA SALONU VAR?

Güneydoğu Anadolu'da Şanlıurfa ve Diyarbakır (4'er) en fazla sayıda sinema salonuna ev sahipliği yapıyor.

Türkiye'nin 81 ilinden 54'ünde üç veya daha az sayıda sinema bulunuyor. 16 ilde 3'er sinema, 17 ilde 2'şer sinema, 21 ilde yalnızca bir sinema yer alıyor.

Marmara Bölgesinde en fazla sinema bulunan il İstanbul (79) olurken İç Anadolu'da Ankara (26), Ege'de İzmir (24), Akdeniz'de Antalya (16), Karadeniz'de Samsun (5), Doğu Anadolu'da Erzincan (5), Güneydoğu Anadolu'da Diyarbakır ve Şanlıurfa (4'er) en fazla sayıda sinema salonuna ev sahipliği yapıyor.

BİHA


 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum