Birecik’in kadın adayı Funda Gülgün için destek dilekçelerini AK Parti İl başkanlığına teslim ettiler;

Birecik’in kadın adayı Funda Gülgün için destek dilekçelerini AK Parti İl başkanlığına teslim ettiler

Birecik ilçesinden AK Parti Belediye Başkan Aday adayı olan Funda Gülgün'e destek vermek amacıyla ilçenin önde gelen aileleri, kanaat önderlerinden oluşan bir grup AK Parti İl yöneticileriyle görüştü. Burada toplanan grup Gülgün'ün aday olması için topladıkları dilekçeleri teslim etti....

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinden AK Parti Belediye Başkan Aday adayı olan Funda Gülgün'e destek vermek amacıyla ilçenin önde gelen aileleri, kanaat önderlerinden oluşan bir grup AK Parti İl yöneticileriyle görüştü. Burada toplanan grup Gülgün'ün aday olması için topladıkları dilekçeleri teslim etti.
31 Mart 2024 yerel seçimleri kapsamında siyasi partilerde aday belirleme çalışmaları devam ediyor. Birçok siyasi parti Büyükşehirlerde ve illerde adaylarını belirlerken ilçe adaylıkları da netleşiyor. AK Parti'de Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı mevcut başkan Zeynel Abidin Beyazgül'ün açıklanmasının ardından gözler ilçe belediye başkan adaylarına çevrildi. AK Parti'nin Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam ile devam etmemesi beklenirken başkan adayı için sürpriz bir isim öne çıktı. AK Parti Birecik Belediye Başkan adaylığı için geçmiş dönemde Birecik Belediye Başkanlığı yapan ve AK Parti 28. dönem milletvekili olan Faruk Pınarbaşı'nın kızı Funda Gülgün'nün olacağı öğrenildi.
Adaylığına kesin gözüyle bakılan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Pınarbaşı'nın kızı Funda Gülgün'nün belediye başkan adayı gösterilmesi için ilçenin önde gelen aileleri, kanaat önderlerinden oluşan kalabalık bir grup AK Parti İl binasına gitti. Burada toplanan grup adına açıklama yapan avukat Hamdi Dirier, Birecik'te kadın belediye başkan aday adayı olan Funda Gülgün'e destek verdiklerini belirterek şunları söyledi:
“Birecik ve kadın seçmenler adına biz burada toplandık. Biz Bireciği en güzel şekilde temsil edeceğine inandığımız Funda Gülgün için bir araya geldik. AK Parti'yi ayakta tutan kadın seçmenlerine uygulanan kotayı yıkmak istiyoruz. Kadın adaylar il ve ilçelerde yok. Birecik gibi Urfa'nın batıya açılan yüzü Funda Gülgün hanım belediye başkanı olarak ilan edilmesi adına ilgili dilekçelerimizi başkanlığa takdim ediyoruz. Bende 2019 yılındaki seçimlerde almış olduğun 4 bin oyla Funda Gülgün hanıma destek veremek için buradayım. Burada aramızda muhtarlar, esnaflar, kadın seçmenler var. Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve aday belirleme komisyonu Birecik'te Funda Gülgün'ü belediye başkanı olarak ilan etmesini talep ediyoruz.”

Dirier'in açıklamasının ardından AK Parti İl yöneticileri toplanan gruba teşekkür ederek, aday belirleme sürecinin devam ettiğini ve gerekli değerlendirmelerin yapılacağını söylediler.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum