Şanlıurfa siyasetinde dengeler değişiyor! Renkli ve mizahı bol bir seçim olacak...;

Şanlıurfa siyasetinde dengeler değişiyor! Renkli ve mizahı bol bir seçim olacak...

Şanlıurfa’da, yerel seçimlerin yapılacağı 31 Mart tarihi yaklaştıkça siyaset arenası da hareketlenmeye başladı. Kentte siyasi partilerin belediye başkan adayları bir bir duyuruluyor....

Seçimlere sayılı haftalar kala Şanlıurfa siyaset sahnesinde heyecan dorukta… DEM Parti'nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Sırrı Süreyya Önder, daha önce düşünülen Celalettin Erkmen'in ise Siverek adayı olacağı bilgisi kulislerde dolaşmaya başladı. Bu sürpriz adaylık, şehirde renkli ve mizahı bol bir seçim atmosferinin oluşmasına neden olacak gibi görünüyor.

Şanlıurfa’da, yerel seçimlerin yapılacağı 31 Mart tarihi yaklaştıkça siyaset arenası da hareketlenmeye başladı. Kentte siyasi partilerin belediye başkan adayları bir bir duyuruluyor.

HÜDA PAR, AK Parti ve Yeniden Refah Partisi adaylarını duyurdu.

En çok merak edilen ise Şanlıurfa’da adayını henüz açıklamayan ve geçen mayıstaki seçimlerde 4 milletvekili çıkararak ana muhalefet partisi konumunda bulunan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) adayının kim olacağı.

ŞANLIURFA İÇİN SÜPRİZ ADAY

DEM Parti'nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın Sırrı Süreyya Önder olacağı kulislerde konuşuluyor. Öte yandan, daha önce adı büyükşehir belediye başkan adaylığı için geçen Celalettin Erkmen'in ise Siverek adayı olacağı kulislere sızan bilgiler arasında yer alıyor. Bu değişiklik, siyasi dengeleri yeniden şekillendirme potansiyeline sahip.

DEM'in İstanbul milletvekili olan Sırrı Süreyya Önder'in aday gösterilmesi durumunda seçilememesi halinde milletvekilliğine geri dönmesine engel bir durum bulunmuyor. 

ŞANLIURFA’DA BU SEÇİM BİR BAŞKA GEÇECEK

Şanlıurfa'da yaşanan bu gelişmeler, yerel siyasetin yanı sıra genel siyasi dinamikler açısından da dikkatle takip ediliyor. Seçim sürecinin ilerleyen aşamalarında adayların vaatleri ve seçim stratejileri de merakla bekleniyor. Tüm bu gelişmelerin ardından, Şanlıurfa'da gerçekleşecek seçimlerin oldukça ilginç ve rekabet dolu geçeceği öngörülüyor.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER KİMDİR ?

7 Temmuz 1962'de Adıyaman'da doğdu. Baba adı Ziya, anne adı Zeliha'dır.


Lise mezunudur.


Sinema yönetmenliği ve senaristliği ile çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yaptı.


Fakültelerde sinema dersleri verdi.


Senaryosunu yazıp yönettiği 1 filmi, uyarlamasını yaptığı 1 filmi ve sadece senaryosunu yazdığı 1 filmi bulunmaktadır.


24. Dönemde İstanbul, 25 ve 26. Dönemlerde Ankara Milletvekili seçildi. 24. Dönemde TBMM Başkanlık Divanı İdare Amiri, 25 ve 26. Dönemlerde Anayasa Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı.


14 Mayıs 2023 seçimlerinde 28. Dönem İstanbul Milletvekili seçilmiştir.

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum